Komander Equine Negeri Sembilan

بسم الله الرحمن الرحيم

Assalamualaikum


Apa khabar semua..sihat?page ni izni nak selitkan cerita pasal komander uitm..korang tau apa tu komander uitm?
hmmm..komander uitm ni macam persatuan jugak..tp bukan persatuan..
ada aktiviti kawad kaki la, panjat gunung la..
semua aktiviti yang lasak2..
aktiviti kebajikan pun kitorang buat jugak..best kan? :)

kalau korang nak join..
korang perlu la 'fit' dari segi mental dan fizikal korang..

sebelum tu..izni nak cerita sikit pasal organisasi komander ni..
dekat uitm n9 tu dah ada sebanyak 5 generasi pada tahun 2013..


intake 1, intake 2, intake 3, intake 4 dan intake 5
mungkin akan bertambah lagi..insyaAllah.. 


intake 1

intake 2

intake 3

intake 4

intake 5



uniform komander..best kan? :)


mula-mula tu izni pun tak tahu komander tu apa..
izni masuk pun sebab nak luangkan masa lapang izni je..
lagipun izni suka aktiviti lasak dan mencabar..hehe..
walaupun badan tak berapa nak kuat..insyaAllah boleh..
aktiviti macam ni dapat tingkatkan keyakinan diri, menguji ketahanan diri serta menyihatkan badan..

korang berminat nak join tak?syarat paling utama ialah..
korang mestilah seorang pelajar uitm..tak kira la uitm kampus mana-mana pun..asalkan pelajar uitm..:)


mula-mula tu korang perlu isi borang penyertaan yang boleh didapati di pejabat kokurikulum dan hantar mengikut masa yang ditetapkan..
selepas itu, korang pula perlu menjalani ujian untuk bakal komander..

macam mana?

hmm..senang je..korang mestilah peka dan perlu bertindak segera..jangan berlengah-lengah ye..
kalau nak join persatuan ni, korang perlu ada keyakinan diri..yakin pada diri..jangan ikut kawan2 ok..

haaa..ni la sesi taaruf sebelum korang terpilih untuk jalani Latihan Intensif Bakal Komander (LIBK)

ramai tak? :)

siswi

siswa 



Semasa LIBK tu, korang akan diajar dan dilatih untuk berkawad serta mengawadkan orang lain..
korang perlu menghafal dan mahir menggunakan arahan-arahan untuk berkawad..
lagu tema darah satria juga perlu dihafal..*wink*





sesi LIBK ni dijalankan selama lebih kurang 1 minggu..
izni punya LIBK selama 10 hari


selepas korang lulus LIBK tu..korang perlu la sentiasa 'fit' kan diri korang supaya korang always alert untuk melakukan pelbagai aktiviti lasak..
semangat KERJASAMA juga amat penting dikalangan komander..
Adalah diingatkan, segala aktiviti tu korang perlu membuat kertas kerja sendiri..:D
(perlu belajar dari senior2)


semoga berjaya!




ketika di Gunung Ledang

PERKAD
(pertandingan kawad kaki)

membantu mangsa banjir

bekerjasama merentas hutan belakang uitmns

'training' bersama-sama untuk kecergasan
(miss them so much)

Cabaran gunung angsi

Broga Hill :)
(pemandangan sangat menarik)

barisan kawalan lawatan naib canselor :)

 roll call pagi

 gunung angsi lagi :)

 samurai ?

 jeram sri pilah

 air terjun 3 tingkat

logo komander kesatria :)

logo uitm negeri sembilan :DD



izni rasa setakat ni sahaja dulu kot..banyak lagi yang belum diceritakan..
kalau ada masa dan rajin menaip..
InsyaAllah izni update lagi ye..:)




p/s : kalau boleh izni nak letak semua gambar..:D






Tips sebelum ke LiBK :

Fitness - jogging
Bawa baju yang perlu sahaja - baju berkolar, tudung putih (siswi)
Bawa febreze (penting!)
Istighfar
Be ready :)

والسلام

No comments:

Post a Comment